15 Nisan 2014 Salı

Kapatalım Gitsin
















Anayasa mahkemesinin son günlerde bir iki dosya hakkında vermiş olduğu kararlar üzerine bir milletvekili kararları beğenmeyip Anayasa Mahkemesi yetkilerini aştı, yetkilerini kısmak lazım dedi.

Bununla da yetinmeyip Anayasa mahkemesini kaldırmak lazım diye de bir öneri getirdi. Gerekçe olarak da şimdiye kadar topluma hiçbir yararı olmamıştır. Gereksiz mahkemedir diye de eklemiş.

Anayasa mahkemesi bugüne kadar bu milletvekilinin düşünceleri doğrultusunda vermiş olduğu karar verdiğinde her şey güllük gülistanlıktı, hatta anayasa mahkemesine övgüler üstüne övgüler diziliyordu.

Ama nedense anayasa mahkemesinin vermiş olduğu bir iki karar partisinin hoşuna gitmeyince kraldan çok kralcı kesilip böylesine uç demeçler vermekten kendini alıkoyamadı.

Şimdi birileri çıkıp da, bu parlamento;

Cumhuriyetin kuruluşundan beri halk için hiç bir şey yapmamıştır.

Seçilen insanlar hep kendi çıkarları doğrultusunda çalışmışlardır.

Halkın üzerinde daima bir baskı aracı olarak görev yapmıştır.

Milletvekili seçildikten sonra halka yabancılaşıp mal varlıklarında uzaya fırlar gibi bir artış olmuştur.

Ama halk yerin dibine girer gibi fakirleşmiştir.

Sanki bizden bir farkları varmış kendilerine dokunulmazlık zırhı yapıp, ne yaparlarsa yapsınlar asla hesabını vermiyorlar.

Vb.vb.vb. gibi daha nice söylemler sıralayıp. Bu parlamentoyu kapatalım gitsin.

Biz kendi anayasamızı yaparız, kendi kanunlarımızı çıkartırız, kendi ekonomimizi ayarlarız, kendi siyasetimi belirleyip dış dünya ile ilişkilerimizi düzenleriz derse bu sayın vekil acaba ne der.

Not: Karikatür, karikatürist Nezih Danyal’a aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder