23 Mart 2014 Pazar

Kaybeden yoksul geniş yığınlar olacak


















Kim kazanırsa kazansın kaybeden halk olacak. Bütün partiler ve adayları seçim propagandası başladığından bu yana ne güzel de halktan yana oldular. 

En adaletli

En paylaşımcı

En özgürlükçü

Daha neci neci oluverdiler. 

Her seçimde olduğu gibi yine kaybedenler liginde top koşturacak olanlar yoksul, emeği ile geçinen insanlar olacak. 

Seçimi kazananlar ve onların yakınlarının hayatları birden bire değişecek. 

Yoksul insanların içinden çıkmış olanlar bile yoksullara ne kadar hızlı yabancılaştığının farkına bile varamayacaksınız. Çünkü değişim o kadar çok hızlı olacak.

Yerel seçim olmasına rağmen, seçimden sonra akaryakıtta indirim uygulayacağını söyleyen adaylar ve parti başkanları var.

Yerel seçim olmasına rağmen, seçimden sonra çiftçiye mazotu bir buçuk liraya vereceğini söyleyen adaylar ve parti başkanları var.

Yerel seçim olmasına rağmen, seçimden sonra anayasayı değiştireceğini söyleyen parti başkanları var.

Daha ne vaadler ne vaadler. 

Sanki üç beş belediyeyi aldığında iktidarı alacakmış gibi köprü altından su bağışlamalara alınan alkışlarda insanı şaşırtmıyor değil tabi.

Seçmen üzerinde öyle bir hava yaratılıyor ki, oy kullanıp eve gidip bir gece yatıp kalktıktan sonra bambaşka bir ülkede uyanacaklar sanki. 

Ve böyle bir uyunmaya gerçekten inananlar var. 

Bir yerel seçim öyle bir havaya sokuldu ki, ya bendensin ya ondan. 

Ya evet diyeceksin ya hayır.

İl ve ilçelerin her yerine parti genel başkanlarının resimleri ile donatıldı. Sanırsınız, sanki o il ve ilçe belediye başkan adayları partilerin genel başkanı.

Bana öyle geliyor ki, bu rüya 2015’de ki, milletvekili seçimlerine kadar gidecek. Çünkü Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler de sıraya girecek yerel seçimlerin hemen arkasından. Bu verilen morfin 2015’ e kadar etkisini sürdürür. 

Baştan söyledik, kim kazanırsa kazansın kaybeden halk olacak. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder