10 Ocak 2011 Pazartesi

Topuklu Ayakkabılı "Hanımefendiler"

Hey benim aslan sosyal demokrat Şişli Belediye Başkanım.

Kuracağım kuracağım dedin partini de kurmadın, gündemden böylece düşmüş oldun.

Düşündün taşındın sanırım biraz da kaşınmış olacaksın ki, Şişliye çok büyük bir hizmet yaparak tekrar gündeme gelmeye başladın. Baksana gazeteler ve televizyonlar senin yapmış olduğun o müthiş “hizmetten” bahsediyorlar.

Gazeteciler ve televizyonlar o sokağa gidip insanlar ile röportaj yapıp sokağı yanındaki iş adamlarıyla açmanı görüntülüyorlar.

Çok yakın bir zaman da kaldırımları parke taşları ile döşenen bir caddeyi sözüm ona bazı “hanımefendiler” topluklu ayakkabı ile rahat dolaşamadıkları için bilmem kaç milyon lira para harcanarak en az 50X50 granit taşlar ile döşenmiş. Ve bazı yerlere de kırmızı halılar döşenmiş. Hatta arabaların geçtiği caddeye bile kırmızı halı serilmiş.



Hani senin yaptığını deli bile yapmaz diye bir tekerleme vardır. İşte bu “hizmet” bana bu tekerlemeyi hatırlatıyor. (Bana her şey seni hatırlatıyor gibi oldu)

O caddenin sağından ve solundan biraz yol alsanız Şişli ilçesinin sınırları içinde kalan gecekondu mahalleri vardır.

Şu kış gününde yakacak odun ve kömür bulamazken, açlıktan günde bir defa yemek yerlerken. Sen kalkacaksın bazı “hanımefendilerin” topuklu ayakkabılarının topukları parke taşlarının ara bölmesine denk geldiğinden dolayı rahat yürüyemiyorlar diyeceksin ve Osmanlı padişahlarının bile yapmayacağı bir savurganlıkla 2011 yılının en büyük sosyal adaletini dağıtan sosyal demokrat olduğunu söyleyeceksin.

Tabi burada araştırılması gereken çok şey var. Bu cadde kime restore edildi. Restore diyorum çünkü bunun adı budur. Yoksa cadde tamiratı veya yapımı falan değildir.

Bu granit taşları kim imal ediyor. İthal ise kim ithal ediyor gibi bir sürü soru üretebiliriz.

Bir gazetenin köşe yazarı yazdığı yazılarının sonuna “Biz ne zaman adam oluruz” diye sorardı ve sonra da kendince her gün bir cevap yazardı.

Biz ancak öldüğümüz zaman adam oluruz. Gerçi ölmek bile adam işi ya neyse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder