19 Ocak 2011 Çarşamba

Herkes Kendi Cezasını Kendisi Versin

Ülkemizde yargı sistemi ve ceza kanunları artık öyle bir aşamaya geldi ki, insanın içinden bir suç işlemesi geliyor.

Çünkü suç işliyorsun ve halkımızın deyimi ile o suç, suçu işleyenin yanına kar olarak kalıyor. Adeta ödüllendiriliyor.

Bir sapık düşünün gözüne kestirdiği çocuk sayılabilecek bir kızı kıstırıp tecavüz ediyor. Kız korkudan hiç kimseye bir şey diyemiyor. Bunu fırsat bilen sapık kıza üç yıl boyunca zaman zaman tecavüz ediyor.

Canına tak eden kız bütün cesaretini topluyor ve polise, savcıya suç duyurusunda bulunuyor. Sapık gözaltına alınıyor ve hapishaneye atılıyor.

Ama ne yazık ki, ilk duruşma olan iki ay sonra serbest kalıyor. Serbest kalmasının sebebi artık hakimin takdirine mi yoksa kanunlardaki anlaşılmaz maddelere mi göre veriliyor onu hala anlamış değilim.

Her şey burada bitmiyor.



Serbest kalan sapığın yaptığı ilk iş hemen yıllarca tecavüz ettiği kızı bulmak oluyor ve aynı tacizlerine ve tecavüzlerine arkasına aldığı kanunların sayesinde de her şeye kaldığı yerden devam etmek için yola koyuluyor.

Genç kız yine aynı şeylere maruz kalmamak için evdeki av tüfeğini alıyor, önce sapığı yaraladıktan sonra tüfek ile defalarca kafasına vurarak sapığı kendince cezalandırıyor.

(Bana sorarsanız bunu çoktan hak etmişti)

Tabii her şey burada da bitmiyor. Kendini koruması için devletin kanunlarına sığınan bir kızı ne yazık ki koruyamayan yaşadığı ülkenin kanunları. Şimdi genç kızı planlı adam öldürmekten en ağır cezaya çarptırmak için yargılıyor.

Sanırım ağır bir ceza verildiği zaman bu genç kıza ülke de adalet en iyi bir şekilde dağıtılmış olacak.

Çocuk yaşta sayılabilecek bir kız devletin kanunlarına mağdur olarak sığınacak, ama onu korumak yerine ona her türlü sapıklığı yapan kişiyi iki ayda serbest bırak sonra da mağduru zalim olarak yargılayıp kanunun vicdanını sağlamaya çalış.

Kimbilir belki de sapığı mahkemedeki iyi halinden serbest bırakmışlardır. Hani 10 kişiyi öldürüyorsun ve mahkemeye takım elbise ve kravat takıp geliyorsun iyi halden dolayı almış olduğun cezanın yarısını indiriyorlar ya. O hesap.

Madem bu ülkede suç işleyenlere ödül verilir hale gelindi. Bırakın herkes kendi kanununu yapıp kendi cezasını versin.

Vatandaş kendi okulunu, camisini, yolunu, hastanesini yapıyor da kendi kanununu yapıp kendi cezasını neden vermesin.

Adaleti sağlayamadığın yerde, yaptığın kanunlar ve verdiğin cezalar her zaman mağdurlara uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder